« Tillbaka till inläggen

Regeringen förstärker Sveriges miljömålsarbete

9 januari 2015 (Kl: 13.13)

Maria Wetterstrand, Anders Wijkman och Annika Helker Lundström blir nyckelpersoner när regeringen förstärker Sveriges miljömålsarbete. Ett nytt Miljömålsråd inrättas och Miljömålsberedningen ges ett större ansvar samtidigt som den nationella miljömålssamordnaren för näringslivet inleder sitt arbete. Ny ordförande för Miljömålsberedningen är Anders Wijkman, tidigare EU-parlamentariker och nu ordförande för bland annat Återvinningsindustrierna. Maria Wetterstrand, tidigare språkrör för Miljöpartiet, blir ordförande för det nya Miljömålsrådet. Uppgiften blir att stärka samarbetet mellan myndigheterna och öka takten för genomförandet av miljöarbetet. Annika Helker Lundström, tidigare vd för Svensk Vindenergi, är nationell miljömålssamordnare för näringslivet.

Pressmeddelandet från miljö- och energidepartementet finns i sin helhet på denna länk.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Taisit käydä ostoksilla siskoni luona :-) Mulla on kaapissa Virilon kookosöljyä. Laitoin sitä juuri äsken kainaloon; haluan testata mitä se tuumaa reippaasta kÃlvily¤enkestä, jonka kohta aion suorittaa. Raporttia seuraa...t. Ellis

Av: Susannah 5 år sedan