« Tillbaka till inläggen

Norrtälje Hamn blir en hållbar stadsdel

17 september 2014 (Kl: 15.20)

Den nya stadsdelen Norrtälje Hamn kommer att hållbarhetscertifieras enligt Sweden Green Building Councils svenska certifieringssystem för stadsdelar. Genom att certifiera hamnen tar Norrtälje kommun ett jättekliv mot att skapa ett tydligt arbetssätt för hållbar utveckling av Norrtäljes nya stadsdel.

– Vi har beslutat om certifiering bl.a. för att skapa ett tydligt arbetssätt men också för att vi tycker hållbarhet i alla dess olika betydelser är viktigt för Norrtälje Hamn säger Roger Gustafsson, projektledare Norrtälje Hamn.

Certifieringen innebär att projektet kommer följa den arbetsmodell som det svenska certifieringssystemet ska innehålla och där olika aspekter beaktas, t.ex. miljö, ekonomi och sociala faktorer. Det innebär också att en oberoende part granskar de konkreta åtgärder som projektet i framtiden väljer för att skapa en attraktiv stadsdel där hållbarhet står i fokus.

-Vi hoppas också att bostadsexploatörerna framåt kommer att inspireras av beslutet och vilja använda hållbara och innovativa metoder för hamnområdet, säger Roger Gustafsson, projektledare Norrtälje Hamn.

Sweden Green Building Council gläds åt Norrtälje kommuns beslut:

– Vi vill utveckla ett bra verktyg för kommuner, byggherrar och fastighetsägare som vill jobba med hållbarhet på ett proffsigt sätt. Genom det här beslutet har Norrtälje Hamn goda förutsättningar att bli en av Sveriges mest spännande nya stadsdelar, säger Bengt Wånggren, VD på SGBC.

För frågor kring Norrtälje Hamn, kontakta Roger Gustafsson, projektledare Norrtälje Hamn på Norrtälje kommun, roger.gustafsson@norrtalje.se. Läs mer om projektet på http://norrtaljehamn.se/.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.