« Tillbaka till inläggen

Tio vinnare följer med till SB14 i Barcelona!

30 juni 2014 (Kl: 16.41)

På världskonferensen SB14 i Barcelona i oktober kommer 10 svenska byggnads- och stadsdelsprojekt att visas upp som exempel på det främsta Sverige har att erbjuda inom hållbart byggande. Fem nya byggnader, två ombyggnader och tre stadsdelsprojekt från olika delar av landet kommer att presenteras på utställningen. Vinnarna i tävlingen har nu utsetts av två jurygrupper med forskare och experter från olika delar av branschen, under ledning av Peter Örn, tidigare ordförande för delegationen för hållbara städer.

De vinnande projekten visar alla på ett starkt hållbarhetstänkande, vilja att använda ny teknik för att skapa grönare miljöer och innovativa lösningar för att sätta både miljö och människor i fokus. Vinnarna i kategorin nya byggnader är Greenhouse Augustenborg i Malmö, Backsippans förskola i Ronneby, Väla Gård i Helsingborg, Herrestaskolan i Järfälla och Masthusen Kv11 i Malmö. I kategorin ombyggnader är vinnarna Rådhus Skåne i Kristianstad och Swecohuset i Stockholm. De vinnande stadsdelsprojekten är Albano i Stockholm, Sköna Gröna Lagersberg i Eskilstuna och Brunnshög i Lund. Motiveringarna ligger på Sweden Green Building Councils hemsida för SB14.

 

Stort grattis!

 

 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.