« Tillbaka till inläggen

Sweden Green Building Council deltar under Almedalsveckan

30 June 2014

I Visby

Sweden Green Building Council är Sveriges ledande organisation för hållbart byggande. Vi har arrangerat några av de mest välbesökta arrangemangen i Almedalen under 2012 och 2013, med gäster från bygg- och fastighetsbranschen.

VD Bengt Wånggren, manager för hållbara städer Ann-Kristin Karlsson och certifieringsadministratör Evelina Strandfeldt kommer att vara på plats mellan den 30 juni och den 4 juli. Bland annat kommer dessa ämnen att avhandlas:

  • Sverige behöver bygga bostäder för en växande befolkning, det är alla överens om – men varför säger så få politiker att de vill bygga miljövänligt?
  • Hur ska vi miljösäkra våra befintliga byggnader – har vi råd att avstå från detta när vi renoverar? Miljonprogrammet är en tickande miljöbomb som branschen har lösningar för.
  • Allergier blir allt vanligare bland de som vistas i offentliga miljöer – vill ni ta upp frågan om framtidens hållbara skolor, förskolor och sjukhus? Certifieringssystemen används allt oftare vid byggen av dessa, hur kommer de utvecklas för att skapa ännu bättre miljöer för elever, lärare, patienter och sjukhuspersonal?
  • Hur bygger vi så att man inte bara bor i framtidens städer, utan även kan leva livet i dem? Vi kan presentera den fortsatta utvecklingen av hållbara städer och stadsdelar efter det gångna årets betatester inom projektet Hållbarhetscertifiering av stadsdelar (HCS).

Läs mer på Sweden Green Buildings hemsida.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.