« Tillbaka till inläggen

Hållbara Hökarängen – Hållbar stadsutveckling i praktiken

19 maj 2014 (Kl: 12.39)

– Jag har varit bortskämd med bra idéer från engagerade och drivna människor, säger Emma Henriksson som var projektledare för Hållbara Hökarängen under 2011- 2013. Hon har arbetat med bland annat centrumförnyelse och med att upplåta lokaler för alltifrån konstnärsateljéer till ölbryggeri. Många av de lokaler som stod tomma förr har fyllts med verksamheter.

Olof Sjöberg som är miljöchef i Stockholmshem ser ett tydligt resultat av arbetet i Hökarängen:
– Centrum har utvecklats från en slumrande plats till ett öppet och levande område med butiker och är en träffpunkt för invånarna. Bostadskvarteren rustas upp och hyresgästerna spritter av energi för att minska klimatpåverkan!

Utöver arbetet med social hållbarhet och hållbara livsstilar satsar Stockholmshem på energibesparingar. Det senast uppförda huset i Hökarängen är ett passivhus certifierat enligt Miljöbyggnad Guld och utsett till Årets Miljöbyggnad 2013 av Sweden Green Building Council. Att vara medlem i SGBC ger Stockholmshem möjligheter att möta andra i branschen och utbyta värdefulla erfarenheter.

Läs mer på Sweden Green Building Councils hemsida.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.