« Tillbaka till inläggen

Film från Nordiska GBC på WUF

9 april 2014 (Kl: 09.41)

Den 5 – 11 april pågår World Urban Forum i Medellin, Colombia. WUF är ett dialogforum för utbyte av erfarenheter och diskussion om utmaningar och möjligheter för en ekonomiskt, socialt, och ekologiskt hållbar utveckling. Konferensen handlar om utvecklingen av världens växande städer och består av olika seminarier, events och en utställning, där också Sverige har en monter. Läs mer om WUF.

Sweden Green Building Council skickade in en kort film om projektet Nordic Built – Nordic Urban Development och filmen blev antagen att visas i Cinema Room på WUF. Filmen kommer att introduceras av Mikael Wallin på WSP, som är med på plats i Medellin. Vi kommer inom detta projekt, precis som vi har gjort i HCS, visa korta filmer, där vi intervjuar personer som medverkar i utvecklingen av våra verktyg, ramverk m.m. På fredag den 11 april kl 08:30 kommer filmen visas och en kort diskussion hållas angående om vi kan samverka på global nivå avseende omvärldsbevakning och trendanalyser. Det är en fråga som vi nu lyfter på olika sätt med Green Building Councils i andra länder, World Green Building Council och våra medlemmar. Läs mer om Cinema room.

Boverket samordnar den svenska delegationen på WUF. Tema för utformning av den svenska montern är svensk träbyggnadsteknik. Följ den svenska delegationen på Boverkets blogg 


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.