« Tillbaka till inläggen

Solna Stad inför parkeringsnorm för cyklar

10 mars 2014 (Kl: 10.00)

Allt fler väljer att ta cykeln samtidigt som bilanvändningen fortsätter att minska. Solna Stad vill uppmuntra denna utveckling genom att skapa goda parkeringsmöjligheter för cyklister. Därför inför staden en ny parkeringsnorm som omfattar krav på cykelparkering vid nybyggnation.

Utgångspunkten i den nya parkeringsnormen är att varje boende i Solna bör ha en parkeringsplats för cyklar. För flerbostadshus införs normen 2,5- 4,5 cykelplatser per hushåll och för studentlägenheter 1,5 cykelplatser per hushåll.

Cykelnormen omfattar också bestämmelser för cykelplatser vid kontor, industriarbetsplatser, skolor, förskolor, butiker, restauranger och hotell, med en norm i flertalet fall på 0,4 cykelplatser per anställd.

Läs mer på Solna Stads hemsida.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.