« Tillbaka till inläggen

Konferens om grön kemi

26 februari 2014 (Kl: 11.16)

Den 8 maj anordnas konferensen som samlar företag och organisationer i framkant när det gäller att använda och hantera kemikalier på ett hållbart sätt.

I år fokuserar Chemicals Management Summit på utvecklingen inom grön kemi. Du får träffa forskare och företag som utvecklar eller marknadsför kemiska produkter och processer som minskar eller helt eliminerar användningen eller bildandet av farliga ämnen. Du får också ta del av resultaten av pågående branschdialoger om substitution, om hållbar kemikaliehantering i komplexa leverantörskedjor samt om nya krav uppströms från reningsverken.

Den framtida lagstiftningen påverkar många företags verksamhet på ett avgörande sätt. På Chemicals Management Summit 2014 får du reda på hur svenska politiker vill forma den framtida kemikaliepolitiken. Du får också veta hur europeiska kemikaliemyndigheten ECHA tänker styra användningen av riskkemikalier.

Ur programmet:

Debatt – är grön kemi lösningen?

Aktuellt så påverkas du av ECHAS nya Roadmap

Utblick – bioplaster en framgångssaga för italienskt företag

Debatt – kemikaliefrågorna som partierna vill lyfta under supervalåret 2014

Insyn – branschdialoger ett framgångsrikt verktyg för mer hållbara produkter

Debatt – så ser den ut, vägen bort från farliga kemikalier

Målgrupp för konferensen: Du som är vd, miljöchef, hållbarhetsansvarig, ansvarig för upphandling eller inköp, samt till dig som på annat sätt arbetar med frågor som rör proaktivt kemikaliearbete.

 

Här anmäler du dig.

Hela programmet.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.