« Tillbaka till inläggen

11 april – Konferens om social mobilisering i förvaltning och byggande

26 februari 2014 (Kl: 14.04)

Social mobilisering i förvaltning innebär att placera frågor av social karaktär som bas för renoveringar och utveckling av arkitektur/byggd miljö. Men hur går det till i praktiken? Är arbetssättet effektivt – vilka resultat uppnås och vem är vinnare i slutänden? Och vilka teorier och erfarenheter ligger till grund för arbetet?

Dessa frågor diskuteras den 11 april när Arkus, IQ Samhällsbyggnad och Telge Hovsjö bjuder in till en heldagskonferens på temat. Konferensen kommer att ta sin utgångspunkt i erfarenheterna från Hovsjö där resultatet från ett ett målmedvetet arbete för social mobilisering och fysisk miljö i ett slags helhetstänk nu kan avläsas i form av betydligt tryggare och snyggare miljöer, boendes ökade stolthet över Hovsjö, förbättrade resultat i skolan, nya arbetstillfällen och minskad skadegörelse.

Mer information och hela programmet finner du här.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.