« Tillbaka till inläggen

Hållbarhet får allt större betydelse vid fastighetsinvesteringar!

16 januari 2014 (Kl: 08.23)

Miljörapporten Direkt meddelade den 15 januari  att konsultföretaget EY sammanställt en rapport i ämnet,

” Hela 95 procent av fastighetsinvesterarna på den svenska marknaden ser ”Green building standards” som ett viktigt investeringskriterium. Det visar en kommande trendrapport från konsultföretaget EY, tidigare Ernst & Young. I rapporten ”Real Estate Assets Investment Trend Indicator” delar drygt 500 fastighetsinvesterare på 15 marknader i Europa med sig av sina professionella bedömningar och erfarenheter.
– Vi har följt investerarnas inställning till hållbarhetsstandarder under flera år nu, och kan konstatera att det handlar om en bred attitydförändring som berör investerare världen över, säger Daniel Öberg, partner EY Real Estate, till Miljörapporten Direkt och fortsätter:
– Att hållbarhetsfrågan blir allt viktigare på fastighetsmarknaden märks inte minst för oss som är verksamma i norra Europa. Bara jämfört med förra året, så uppger i dag drygt 12 procent fler av de tillfrågade investerarna att de ser ”green building standards” som ett nyckelkriterium när de investerar i svenska fastigheter, så utvecklingen är tydlig.
Rapporten i sin helhet publiceras senare i vår. Bedömningarna berör följande marknader: Belgien, Frankrike, Holland, Italien, Luxemburg, Polen, Ryssland, Schweiz, Spanien, Storbritannien, Sverige, Turkiet, Tyskland, Ukraina och Österrike.  ”

Följ länken här till en sammanfattning av den kommande rapporten från EY.

 

Källa: Miljörapporten Direkt


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.