« Tillbaka till inläggen

Betatestprojekt: Västra centrum Varberg

10 september 2013 (Kl: 11.21)

Utbyggnaden av Västkustbanan till dubbelspår har pågått i många år. Den 21 mars 2013 kom regeringens tillåtlighetsbeslut för deletappen genom Varberg. Beslutet innebär att planeringen nu kan gå vidare med siktet inställt på byggstart 2019. För kommunen betyder beslutet att arbetet med att utveckla staden i de centrala delarna nu kan fortsätta, ett arbete som legat på is i väntan på regeringens klartecken.

Totalt ska 7,5 km nytt dubbelspår byggas på sträckan. Cirka 3,1 km kommer att gå i tunnel under centrala Varberg. Det blir ett nytt stationshus med nedgång till plattformarna, som är placerade i ett nedsänkt tråg vid norra tunnelmynningen. En ny godsbangård byggs vid Getterön.

I direkt anslutning till det nuvarande spårområdet frigörs stora ytor mark när spåret försvinner. När färjeterminalen och industrihamnen flyttas försvinner ytterligare en barriär mellan staden och havet.

Varbergs tunnel och flytten av hamnverksamhet innebär att helt nya stadsdelar kan växa fram mellan befintliga centrum och havet. Hur det nya området ska se ut är inte bestämt men tanken är att det ska bli en tät sammanhållen blandstad med bostäder, verksamheter, och handel. Området ska vara ett tillgängligt, offentligt rum för alla, både invånare och besökare. De nya stadsdelarna länkas ihop med den befintliga staden genom att gator från innerstaden förlängs mot havet. Hela området i hamnen runt nuvarande färjeterminalen, som idag är inhägnat, öppnas upp. Strandpromenaden förlängs utefter kajkanten norrut. Placeringen av den nya stationen ger helt nya utvecklingsmöjligheter för kvarteren norr om den, ett område med stor potential.

Stationen behåller sin centrala placering mitt i staden och blir en ny mötesplats och får samtidigt en modern och funktionell byggnad. Den centrala placeringen gör att många människor kan gå eller cykla till stationen och där få tillgång till både Västkustbanan och Viskadalsbanan. Stadsbussar och regionbussar sammanstrålar vid stationen vilket gör att fler människor snabbt och effektivt kan byta mellan olika trafikslag. Varje dag pendlar drygt 6000 människor ut från Varberg och ungefär 4500 pendlar in.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Köp Original Svenska körkort, Pass (michael4william111@gmail.com)) (+237674898894) ID-kort, IELTS TOEFL, Visa, Födelseattest, Skola Diplomer, Vigselcertifikat, US Greencard, Ssn och många andra dokument..WhatsApp... +237674898894 Skype... doculink11 NB: Vi gör detta för att hjälpa människor som befinner sig i kritiska situationer och vill resa snarast. Ansöka om riktiga register pass, visum, Driving License, ID-KORT, vigselbevis, diplom m.m. för sälj. Pass, medborgarskap, ID-kort, körkort, examensbevis, examina, certifikat-tjänst som är tillgänglig. Turist och business visumtjänster tillgängliga för invånarna i alla 50 stater och alla nationaliteter globalt. Vi är unika producenter av autentiska högkvalitativa pass, riktiga äkta Data Base registrerade och oregistrerade pass och andra medborgarskap dokument. Vi kan garantera dig en ny identitet från en ren ny äkta födelseattest, ID-kort, körkort, pass, Social trygghet kort med SSN, kredit filer, och kreditkort, skola diplom, skola grader allt i ett helt nytt namn emitterade och registrerade i regeringen databassystemet. Vi använder högkvalitativ utrustning och material för att producera äkta och förfalskade dokument. Alla hemliga funktioner av riktiga pass dubbleras noggrant för våra registrerade och oregistrerade dokument. Vi är unika producent av kvalitet falska och äkta handlingar. Vi erbjuder endast ursprungliga högkvalitativa registrerade och oregistrerade pass, förarens licenser, ID-kort, stämplar, visum, School diplom och andra produkter för ett antal länder som: USA, Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, italienska, Finland, Frankrike, Tyskland, Israel, Mexiko, Nederländerna, Sydafrika, Spanien, Sverige, etc. KONTAKTA VÅRA SUPPORTRAR Kontakta oss på >>>>>>>>>>> michael4william111@gmail.com Allmän Support >>>>>>>>>>>> michael4william111@gmail.com WhatsApp... +237674898894 Ring oss på... +237674898894 SKYPE:... doculink11 BESTÄLL NÅGRA UNIVERSELLA DOKUMENT DINA BEHOV • PASS • ID-kort • Social security-kort • Förare licenser • Kanada kort • USA kort • Studentkort • Internationella kort • Privat kort • Antagandet certifikat • Dop certifikat • Personbevis • Dödsattester • Skilsmässa certifikat • Vigselbevis • Anpassade certifikat • High School diplom • G.E.D. diplom • Home School diplom • College grader • Högskoleexamen • Handel skicklighet certifikat • Validera SSN nummer • Amerikanska gröna kort • Falska dollar/euro • Spion produkter • Röst växlare • Hjälpmedel • Osynligt bläck • DMV rekord förfrågan • Bakgrund kontrollera • Undersöka någon KONTAKTA VÅRA SUPPORTRAR Kontakta oss på >>>>>>>>>>>>>>>> michael4william111@gmail.com Allmän Support >>>>>>>>>>>>.>>>> michael4william111@gmail.com WhatsApp.............. +237674898894 Ring oss på........... +237674898894 SKYPE:... doculink11 Registrerade och oregistrerade pass av alla länder. Visum, biometriska pass, grader, drivrutiner license,I.D kort. Utbildning certifikat M GCSE, A-nivå, High School Diplom certifikat, GMAT, MCAT, och LSAT konstruktionskontroll, nyhet födelse, äktenskap och död certifikat nyhet pass och ny identitet paket, replikerade, riktiga examina/examensbevis från mest eftergymnasial institutioner från hela världen (vi har över 3000 mallar på fil) alla utformade för att se 100% identisk med originalet. Anpassad utskrift (om vi inte redan har mallen på fil – helt enkelt maila oss en kopia och vi kan göra några förändringar eller ändringar enligt dina anvisningar) medborgarskap, identifikation, identitet, .second, dokument, diplomatiska, nationalitet, hur, var, få, erhålla, Köp, köpa, göra, bygga ett pass, ID-brittisk, Honduras, Storbritannien, USA, oss Kanada, kanadensisk, utländska, visum, Swiss, kort, ids, dokument KÖP RIKTIGA DOKUMENT våra kontakter ingår ex privatdetektiver, konsulat, högt uppsatta regeringen personalens och erfarna rutinerade experter, vi har fasta anslutningar med högre personalens på alla områden av riktiga register dokument och pass förändring i dessa länder som är kopplade till byråns pass i varje av dessa länder och med hjälp av sina anslutningar, alla våra klienter som efterfrågar någon medborgarskap handling eller pass från alla länder är 100% säker samt garanteras att få mycket hög kvalitet verklig äkta registrerade dokument som kan aldrig identifieras som fake!! Ens inte en expertis anpassad tjänsteman eller maskin kan någonsin att diktera dokumentet som falska eftersom dokumentet är inte annorlunda från verkliga regeringen utfärdat! Alla våra verkliga äkta data registrerade medborgarskap basdokument har dina personuppgifter som registrerats i data bas systemet och 100% maskin läsbar. Känn dig fri att få ytterligare detaljerad informatir intresserar dig, är du välkommen att kontakta oss. Vi ger dig vårt bästa pris vid receival av din detaljerade förfrågan. SKYPE:... doculink11

Av: bankydull 4 år sedan

Ve5ren e4r ne4stan sne4ppet be4ttre e4n sommaren tyeckr jag. Allt ligger framff6r en pe5 ne5got se4tt. Hoppas det blir en lika skf6n som ff6rra e5ret!Kram Anna Lena

Av: Ronel 6 år sedan

Ja snart e4r det Vc5R! c4NTLIGEN! Tre4dge5rden e4r full av smf6 sf6ta snf6droppar och det e4r fe5gelkvitter pe5 morgnarna...he4rligt...Ha en frostatt skf6n vecka.He4lsningar fre5n ett soligt d6land & Titti

Av: Josh 6 år sedan