« Tillbaka till inläggen

Betatestprojekt: Östra Saltängen

26 september 2013 (Kl: 12.56)

Östra Saltängen ligger mitt i Norrköping, på ett stenkasts avstånd från resecentrum och Gamla Stan.

Östra Saltängen har ett läge och en karaktär som bidrar till den framtida stadsdelens attraktivitet: närhet till resten av innerstaden, till resecentrum, promenaderna och till den framtida stadsparken Johannisborg; det unika läget vid Motala Ström; närvaron av identitetsskapande äldre bebyggelse. Sett i sitt sammanhang kommer Johannisborg, utvecklat till en attraktiv stadspark, att bli en mycket viktig målpunkt i innerstaden.

KANALS~1  GASVER~1

Tanken är att det år 2030 ska bo cirka 4000 personer i området och cirka 2000 personer ska arbeta i området. Projektet har höga miljöambitioner och kommer därför Betatestas inom ramen för den svenska versionen av BREEAM Communities.

Ett program har tagits fram vilket har samråtts under sommaren 2013 och detaljplanearbete kan påbörjas under kvartal 4 2013.

JOHANN~1  BRNNER~1

 

Alla illustrationer: Erik Telldén . Klicka på illustrationerna för att se större versioner


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.