« Tillbaka till inläggen

Skolans roll i en hållbar stadsdel

27 augusti 2013 (Kl: 13.20)

Skolans roll i hållbarhetscertifiering av stadsdelar är ett delprojekt i HCS där skolans och förskolans roll i en hållbar stadsdel förtydligas genom goda exempel och som därmed även kan bidra med aspekter till den kommande svenska certifieringen.

Vi kommer här att lyfta fram skolor och förskolors roll i en hållbar stadsdel genom en genomgång av vilka aspekter i en skola/förskolas verksamhet som är extra viktiga att lyfta fram och som kan bli del av den kommande certifieringen. Vi vill här också utifrån dessa aspekter visa upp särskilt goda exempel och har samarbete med kommunerna Arvidsjaur, Uppsala och Malmö. I dessa tre kommuner kommer vi att dels försöka träffa personer med ett strategiskt ansvar för hur hållbarhetsarbete bedrivs i förskolor och skola, dels försöka få del av goda exempel i förskolor och skolor runt dessa faktorer. Detta kommer att dokumenteras med bl.a. intervjuer och video.

Vi arbetar även med en referensgrupp med deltagare från Skolverket och Stiftelsen Håll Sverige Rent. Dessa båda aktörer administrerar de nätverk som är dominerande för hållbarhetsarbete i skola och förskola – Skola för hållbar utveckling respektive Grön Flagg.

Läs mer om arbetet med referenskommunerna och se korta filmer

Läs mer om referensgruppen och se korta filmer

Exempel på frågor vi är intresserade av:

– Vilka faktorer styr en nylokalisering av en verksamhet?

– Hur arbetar man med skolans flöden (energi, vatten, varor)

– Vilka strategier finns för att minska transporter av varor/personer till och från skolan/förskolan?

– Hur interagerar och samarbetar skolan/förskolan med sin närmsta omgivning?

– Hur arbetar man med ledning/kommunen/politiker?

– Hur samarbetar man med företag?

– Hur arbetar man frågor om etnicitet och ursprung – särskilt intressant i miljonprogramsområden?

– På vilka sätt arbetar man utåtriktat och strategiskt med att marknadsföra skolan/förskolans hållbarhetsarbete?

– Hur följer man upp sin verksamhet?

– Hur skapar man med en medveten pedagogik och metodik bäst förståelse och engagemang för kretsloppsfrågor, vattenfrågor, konsumtionsfrågor, kemikaliefrågor, materialfrågor, klimat och energifrågor etc?


Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


Köp körkort, pass, (michael4william111@gmail.com)) (+237674898894) ID-kort, IELTS TOEFL, Visa, Födelseattest, Skola Diplomer, Vigselcertifikat, US Greencard, Ssn och många andra dokument.WhatsApp... +237674898894 Skype... doculink11 NB: Vi gör detta för att hjälpa människor som befinner sig i kritiska situationer och vill resa snarast. Ansöka om riktiga register pass, visum, Driving License, ID-KORT, vigselbevis, diplom m.m. för sälj. Pass, medborgarskap, ID-kort, körkort, examensbevis, examina, certifikat-tjänst som är tillgänglig. Turist och business visumtjänster tillgängliga för invånarna i alla 50 stater och alla nationaliteter globalt. Vi är unika producenter av autentiska högkvalitativa pass, riktiga äkta Data Base registrerade och oregistrerade pass och andra medborgarskap dokument. Vi kan garantera dig en ny identitet från en ren ny äkta födelseattest, ID-kort, körkort, pass, Social trygghet kort med SSN, kredit filer, och kreditkort, skola diplom, skola grader allt i ett helt nytt namn emitterade och registrerade i regeringen databassystemet. Vi använder högkvalitativ utrustning och material för att producera äkta och förfalskade dokument. Alla hemliga funktioner av riktiga pass dubbleras noggrant för våra registrerade och oregistrerade dokument. Vi är unika producent av kvalitet falska och äkta handlingar. Vi erbjuder endast ursprungliga högkvalitativa registrerade och oregistrerade pass, förarens licenser, ID-kort, stämplar, visum, School diplom och andra produkter för ett antal länder som: USA, Australien, Belgien, Brasilien, Kanada, italienska, Finland, Frankrike, Tyskland, Israel, Mexiko, Nederländerna, Sydafrika, Spanien, Sverige, etc. KONTAKTA VÅRA SUPPORTRAR Kontakta oss på >>>>>>>>>>> michael4william111@gmail.com Allmän Support >>>>>>>>>>>> michael4william111@gmail.com WhatsApp... +237674898894 Ring oss på... +237674898894 SKYPE:... doculink11 BESTÄLL NÅGRA UNIVERSELLA DOKUMENT DINA BEHOV • PASS • ID-kort • Social security-kort • Förare licenser • Kanada kort • USA kort • Studentkort • Internationella kort • Privat kort • Antagandet certifikat • Dop certifikat • Personbevis • Dödsattester • Skilsmässa certifikat • Vigselbevis • Anpassade certifikat • High School diplom • G.E.D. diplom • Home School diplom • College grader • Högskoleexamen • Handel skicklighet certifikat • Validera SSN nummer • Amerikanska gröna kort • Falska dollar/euro • Spion produkter • Röst växlare • Hjälpmedel • Osynligt bläck • DMV rekord förfrågan • Bakgrund kontrollera • Undersöka någon KONTAKTA VÅRA SUPPORTRAR Kontakta oss på >>>>>>>>>>>>>>>> michael4william111@gmail.com Allmän Support >>>>>>>>>>>>.>>>> michael4william111@gmail.com WhatsApp.............. +237674898894 Ring oss på........... +237674898894 SKYPE:... doculink11 Registrerade och oregistrerade pass av alla länder. Visum, biometriska pass, grader, drivrutiner license,I.D kort. Utbildning certifikat M GCSE, A-nivå, High School Diplom certifikat, GMAT, MCAT, och LSAT konstruktionskontroll, nyhet födelse, äktenskap och död certifikat nyhet pass och ny identitet paket, replikerade, riktiga examina/examensbevis från mest eftergymnasial institutioner från hela världen (vi har över 3000 mallar på fil) alla utformade för att se 100% identisk med originalet. Anpassad utskrift (om vi inte redan har mallen på fil – helt enkelt maila oss en kopia och vi kan göra några förändringar eller ändringar enligt dina anvisningar) medborgarskap, identifikation, identitet, .second, dokument, diplomatiska, nationalitet, hur, var, få, erhålla, Köp, köpa, göra, bygga ett pass, ID-brittisk, Honduras, Storbritannien, USA, oss Kanada, kanadensisk, utländska, visum, Swiss, kort, ids, dokument KÖP RI

Av: bankydull 4 år sedan